J.J. Abrams 57 let


Jeffrey Jacob Abrams (přezdívaný a známý jako J.J. Abrams) se narodil židovské rodině 27. června roku 1966 v New Yorku. Během střední školy se aktivně věnoval divadlu (hrál např. ve školní hře FIDDLER ON THE ROOF) a navštěvoval univerzitu Sarah Lawrencové v Bronxville. V patnácti letech malý J.J. napsal hudbu pro sci-fi horor NIGHTBEAST režiséra Dona Dohlera. Jeho otec Gerald W. Abrams, a matka Carol Abrams mají stejné povolání: jsou producenti.

Zlomovým momentem v kariéře brýlatého sympaťáka byl zcela jistě seriál ZTRACENI o partě ztroskotaných lidí na neznámém ostrově, ze kterého se stal jeden z nejúspěšnějších seriálů všech dob a Abramsovi konečně naplno otevřel dveře do Hollywoodu. Nepopiratelný fakt dokazuje důvěra, kterou J.J. dostal, když měl po neslaném a nemastném druhém dílu opět vzkřísit špionážní sérii MISSION: IMPOSSIBLE. Abramsovi se to povedlo - posadil se na režisérskou stoličku, sedl za stůl, aby napsal scénář a třetí díl vydělal téměř 400 milionů dolarů, přičemž slova kritiků a diváků nešetřila chválou.

Momentálně je J.J. Abrams jedním z nejúspěšnějších producentů, režisérů a scénáristů a dokončuje svůj další, velmi očekávaný projekt s pracovním názvem CLOVERFIELD, ve kterém budou obyvatelé New Yorku čelit neznámé hrozbě. Realistické drama o život bude umocněno o záběry z domácí kamery a angažováním poměrně neznámých herců. Zřejmě nejtěžší překážkou však bude Abramsův další film, kde se bude muset vypořádat s několika let dlouhými tradicemi a kultovní atmosférou v legendární sci-fi sérii STAR TREK, které by mohl vrátit zašlý lesk. Ambice a dispozice k dalšímu úspěchu bezesporu má.


27.6.1966
New York City, New York, USA
J.J. Abrams csfd

Star Wars: Vzestup SkywalkeraStar Wars: Síla se probouzíStar Trek: Do temnotySuper 8Anatomy of HopeStar TrekMission: Impossible IIIMr. & Mrs. BloomKanclZtraceniAliasFelicityJimmy Kimmel Live!Untitled Star Trek SequelMission: Impossible Odplata - Druhá částConstantine 2Half LifePortalUntitled Superman ProjectMicronautsZatannaLouMission: Impossible - FalloutOverlordThe Cloverfield ParadoxStar Trek: Do neznámaUlice Cloverfield 10Mission: Impossible - Národ grázlůMission: Impossible - Ghost ProtocolHezké vstáváníMonstrumJízda do pekelSuburbansSmuteční hostAmerica DividedChlapec, krtek, liška a kůňCatch, TheArmageddonNa rybáchNavždy mladý


Aktualizace osobnostního profilu J.J. Abrams: 5.11. 2023 04:15