Petra Nesvačilová 38 let


Filmová režisérka a herečka Petra Nesvačilová se narodila v roce 1985 v Táboře. Po maturitě na Biskupském gymnáziu v Českých Budějovicích vystudovala dokument na FAMU. Vedle filmů, které vznikaly v rámci studia, jich několik natočila rovněž pro televizi. Dále stojí za festivalovými znělkami pro Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava a filmy o filmu Pusinky (2006), František je děvkař (2007) a Lištičky (2009). Za dokument Řekni, kde ti Němci jsou získala v roce 2012 Cenu Andreje Stankoviče. Podílela se na filmu z televizního cyklu EXPREMIÉŘI Václav Klaus, který se snaží satiristicky a osobně zachytit premiérské období bývalého prezidenta Václava Klause. Pracovala na filmech s Izraelem a věnovala se příležitostně workshopům mezi Izraelem a Palestinou. Za film Zákon Helena byla nominována na Českeho lva a další ocenění na Arpa film festivalu v Los Angeles či na Mezinárodním festivalu dokumentárního filmu Jihlava (tam byl nominován i její druhý celovečerní film, Vojna Ztohoven).

V roce 2004 vyhrála na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Jeden svět v rámci soutěže Jeden svět na školách 3. místo v literární oblasti za „Chci jen pochopit“, o rok později vyhrála na tom samém festivalu 3. místo ve fotografii za „Káťa a Andrea, ženy“. Byla rovněž autorkou ročního dokumentárního festivalu RUBmovie.


2.12.1985
Tábor, Československo
Petra Nesvačilová csfd

Aristokratka ve varuLáska hory přenášíPrincezna zakletá v čase 2AbsenceKurz manželské touhySmolný pich aneb Pitomý pornoBourákBábovkyHavelKarel, já a tySněží!Zubatá nekouše!MarsTen, kdo tě milovalÚsměvy smutných mužůMonstrumInstalatér z TuchlovicJá, Olga HepnarováMargueriteLíbáš jako ďábelLucieHodinu nevíš...LištičkyProtektorZoufalciFrantišek je děvkařKukačkyLovec vodního tichaPolibek na cestuPusinkyŽralok v hlavěOsadaSeverDabing StreetSkautská pošta 1918SpecialistéTátové na tahuDáma a KrálSvět pod hlavouJá, Mattoni


Aktualizace osobnostního profilu Petra Nesvačilová: 11.11. 2023 01:12